Over ons

Maak kennis met Willy, Sascha, Marco en Igor en dompel je onder in de wereld van de Duitstalige wijnen. Deze drijvende krachten achter duitstaligetopwijnen.nl zijn wijnkenners en liefhebbers van het eerste uur. Zij nemen je mee op reis en vertellen je alles over deze bijzondere wijnen. En we waarschuwen je alvast: als je je eenmaal hebt laten verleiden, laat de passie je niet meer los.

Al 25 jaar liefde voor Duitstalige wijnen

Al 25 jaar geleden liet vader Willy de Wilde Nederland kennis maken met Duitstalige wijnen. Als groot liefhebber van de Riesling-druif reed hij met een busje naar de wijngaarden rondom de Moezel. Hij startte met 2 wijnhuizen en haalde deze wijnen naar Nederland. Heel langzaam wist hij dit uit te breiden. Ieder jaar steeg het aantal afnemers en de bus werd steeds voller en zwaarder. Willy bouwde in die 25 jaar een gerespecteerde naam op als kenner van de Riesling-druif. Tegenwoordig vragen wijnboeren in Duitsland hem om advies en heeft hij echt invloed op het wijnproces.

De passie voor Duitstalige wijnen overgedragen

Willy legde hiermee een prachtige basis voor een bloeiende wijnhandel. Het is daarom bijna vanzelfsprekend dat dochter Sascha, schoonzoon Marco en later ook Igor aangestoken zijn door dit virus. Zij namen de passie over en ook hun leven staat al jaren in het teken van wijn. Die liefde houdt niet op bij de voordeur. Ook tijdens hun vakanties staat wijn, en dan in het bijzonder de Duitstalige wijnen, centraal.

Willy de Wilde

Sascha de Wilde

Marco Hoogen Stoevenbelt

Igor Tiemens